Aaron, woongroep voor jongeren met een beperking

Stichting Majstro is een ouderinitiatief dat een woonplek voor jongeren met een verstandelijke of meervoudige beperking heeft gerealiseerd. De woongroep is in het woon-zorgcomplex Aaron, aan de Theo Dobbestraat in Lent, midden in het toekomstig nieuwe stadscentrum van Nijmegen Noord. De woonplek is op de begane grond en gelijkvloers. Sinds 1 maart 2022 wonen de jongeren er en is Stichting Zorgwiel gestart met de zorgverlening.

Bij Majstro is ruimte voor 10 jongvolwassenen. Het idee is dat zij daar de rest van hun leven samen wonen. Elke jongere heeft zijn of haar eigen kamer, er is een gezamenlijke leefruimte, keuken, badkamer en tuin. Majstro huurt deze woningen bij Talis.

De woongroep is onderdeel van een woon-zorgcomplex met 91 appartementen voor vitale ouderen (60-plussers), ouderen met een zorg- en ondersteuningsvraag én jongvolwassenen met een beperking. Er is een ontmoetingsruimte met gemeenschappelijke tuin, een gemeenschappelijke logeerkamer en een scootmobielstalling.

Verwijzing

Voor een woning in Aaron is een WLZ verblijfsindicatie VG3 of VG4 (Wet Langdurige Zorg) nodig. Deze vraagt u aan bij Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ).

Wat
  • Wonen
    • Gelijkvloerse woning/ Bungalow
    • Rolstoelgeschikte woning
    • Wonen met zorg of begeleiding
Waar
  • Noord
Waar
Wie
Mensen met een (licht) verstandelijke beperking
Mensen met een lichamelijke beperking
Leeftijd
Jongeren
Kosten
Eigen bijdrage
Verwijzing
Met verwijzing
Wijk

Hof van Holland, Lent

Adres

Theo Dobbestraat 170
6663 RJ Lent