Bijzonder wonen

Door

Er zijn dromen die werkelijkheid kunnen worden. Bijvoorbeeld door samen iets te ontwikkelen wat je alleen niet zou lukken. En dat kan zelfs ook bij grote aspecten als wonen en leven. In de Waalsprong (Nijmegen) zijn daarvoor enorme kansen aanwezig! Door mensen met dezelfde dromen en woonwensen bij elkaar te brengen en gezamenlijk de nieuwe woonomgeving te ontwikkelen, worden dromen waar die je alleen niet voor mogelijk had gehouden.

In nauwe samenwerking met een (nog steeds groeiende groep) woners heeft The Placemaker in de Waalsprong het concept Minidorp ontwikkeld. Circa 40 woningen rondom een gemeenschappelijk binnenterrein, waar gemeenschappelijke functies worden gerealiseerd.

Vanuit muzikanten kwam de vraag om een wijk te ontwikkelen waarin hun problemen als muzikant worden opgelost: een geluidarme repetitieruimte, repetitieruimte voor de band en een veilige parkeerplek voor de auto (als je ‘s nachts na een optreden thuis komt). The Placemaker heeft voor eigen rekening en risico het concept Muziekwonen ontwikkeld, met input van een grote groep zeer geïnteresseerde woners. In de Waalsprong is ruimte voor dit concept. Muziekwonen omvat circa 50 huur- en koopwoningen, met veel aandacht voor de kwaliteit en inrichting van de omgeving.

Wat
  • Wonen
    • Bijzondere woonvormen
Waar
  • Noord
Waar
Leeftijd
Volwassenen