Mindfulness kinderen-jongeren-ouders

8-weekse mindfulnesstraining ‘Aandacht werkt!’ kinderen – jongeren - ouders

Bij De Geluksvogels kunt u en/ of uw kind de basisvaardigheden leren van mindfulness. Mentale fitheid kun je het ook noemen. Leren opmerken wat er zich afspeelt in je binnenwereld, zodat je weet wat je nodig hebt om voor jezelf te zorgen.

Kindertraining: mindfulness helpt kinderen om hun concentratie te verbeteren en stressklachten te verminderen. Kinderen kunnen moeite hebben om zich staande te houden in een wereld waarin het tempo hoog ligt, er veel prikkels zijn en volle agenda’s. Sommige kinderen zitten vaak in hun hoofd en zijn het contact met hun gevoel kwijtgeraakt. Andere kinderen schieten juist door in een emotie. Een kind is niet boos, maar woedend. Middels de methode ‘Aandacht werkt!’ worden kinderen zich bewust van hoe het met ze is, leren ze hun hoofd vol gedachten tot rust brengen en omgaan met tegenslagen en stress. Op adem komen en opmerken wat je nodig hebt! Ook kinderen met een diagnose AD(H)D en/of autisme kunnen baat hebben bij de training.

Jongerentraining: de training is geschikt voor middelbare scholieren die handvatten willen krijgen hoe te stoppen met doorgaan en zichzelf weer op te laden, om te gaan met stress en hun zelfvertrouwen te vergroten.

Oudertraining: hoe prachtig het ouderschap ook is, het brengt ook stress met zich mee. Doe ik het wel goed? Heb ik wel voldoende echte aandacht voor mijn kind? Ik maak me zorgen over …
Naast de zorg voor je kind heb je mogelijk een veeleisende baan en een vol sociaal leven. Veel ouders stellen hoge eisen aan zichzelf en nemen te veel hooi op de vork.
Maak eens pas op de plaats. Wees mild voor jezelf. Mindfulness in opvoeding leert je opvoeden vanuit ontspanning en verbinding.

Verdere informatie: zie website.

Wat
  • Gezond leven
    • Stress
  • Opgroeien en opvoeden
    • Hulp bij leren of gedrag
    • Hulp bij opvoeden
Waar
  • Noord
Waar
Wie
Opvoeders
Autistisch Spectrum Stoornis (ASS)
Leeftijd
Kinderen
Jongeren
Adres

Turennesingel 112
6663 GV Lent

Naam

Ellen Budding

Telefoonnr