Corona-initiatieven in Nijmegen

In deze tijden van het nieuwe Coronavirus loopt het leven opeens heel anders. Veel mensen zitten vooral thuis. Veel activiteiten die op Wegwijzer024 te vinden zijn, zijn tijdelijk opgeschort. Ook zijn alle wijkcentra, sportzalen, speeltuinen en kinderboerderijen tot nader order gesloten. Het valt soms niet mee om toch in contact te blijven met anderen, te blijven bewegen of te zorgen voor de praktische zaken als boodschappen of het aanvragen van regelingen. En zeker wanneer u ouder, ziek of om andere redenen kwetsbaar bent, kunt u wel wellicht wat hulp gebruiken. Wegwijzer024 wijst je graag de weg naar de vele corona-initiatieven in Nijmegen:

Waar kan ik terecht met vragen ?

 • Voor vragen waar je normaal gesproken mee naar Stip zou gaan, bel je nu met Stip-lijn, telefoonnummer: 024-3502000. Je kunt bellen van maandag tot en met vrijdag van negen tot vijf (9.00 - 17.00 uur).
 • Voor vragen over het coronavirus, bel met de GGD op het speciale telefoonnummer: 088-1447272

Ik heb hulp nodig zoals boodschappenhulp of de hond uitlaten. Of ik wil juist hulp aanbieden. Waar kan ik terecht?  

In het hele land staan mensen massaal voor elkaar klaar. Ook in Nijmegen willen mensen helpen met boodschappen doen of de hond uitlaten. Vraag en aanbod vindt elkaar via verschillende digitale platforms:

Wanneer je hulp vindt via een burenhulpinitiatief, neem dan ook de nodige veiligheidsmaatregelen. Het beste is om boodschappen voor te laten schieten, waarna je terugbetaalt met een telefonisch betaalverzoek, zoals Tikkie. Kan dat niet? Dan kun je contant geld meegeven (let op: contant betalen is niet overal mogelijk). Om misbruik te voorkomen: Houd het bij kleine bedragen. Geef NOOIT een pinpas mee. 

Lukt het niet om in je eigen netwerk of via een van bovenstaande platforms hulp te vinden? Bel dan met de Stip-lijn, telefoonnummer: 024 3502000.

Wat kan ik doen in mijn vrije tijd?

In beweging blijven:

Vermaak voor kinderen en jongeren:

Nieuwe dingen leren:

Ik wil graag een praatje maken, waar kan ik terecht?

Het kan behoorlijk eenzaam zijn wanneer je door de coronacrisis minder mensen ziet of aanspraak hebt op straat. Het is aan te raden om op andere manieren contact te zoeken met mensen. Misschien is dit wel hét moment om nieuwe vaardigheden aan te leren zoals videobellen (zie het onderwerp 'iets leren'). Heb je niemand in je omgeving om je zorgen mee te delen of je gedachten te verzetten? Er zitten verschillende initiatieven waarmee je kunt bellen:

 • Je kunt de Nijmeegse Stip-lijn bellen voor een praatje: 024-3502000. Deze is op werkdagen bereikbaar van 9-17 uur. De Stipmedewerker kan er ook voor zorgen dat iemand helpt bij het opzetten van een telefoonkring zodat je telefonisch in contact gebracht wordt met mensen uit de buurt. 
 • Je verhaal doen en op verhaal komen in coronatijd? Een professional of vrijwilliger van het COiL (Centrum Ontmoeting in Levensvragen, onderdeel van Sterker) belt u deze periode wekelijks; zo heeft u een vertrouwde stem op een afgesproken moment in de week. U kunt zich hiervoor telefonisch aanmelden via: 06 34778798 of via mail: info@Coil-net.nl

 • Vrijwilligers van de landelijke Luisterlijn bieden dag en nacht een luisterend oor; 0900 07 67 of lokaal 024 - 355 11 00.

 • Bent u op leeftijd? Heeft u een klein netwerk en wilt u graag een Belmaatje? Een of meerdere keren belt een vaste vrijwilliger van Langer thuis (ouderenwerk van Sterker) om de stilte te doorbreken. Aanmelden kan via telefoonnummer: 088 - 00 17 121 (op werkdagen van 9.00 - 12.30 uur).

Waar kan ik terecht voor (goedkope) warme maaltijden?

 • De Maaltijdservice van Sterker-Hofmans bezorgt ook tijdens de coronacrisis koelverse maaltijden aan huis. De Maaltijdservice kan nu ook een broodmaaltijd aan huis bezorgen. 
 • Stichting Thuisgekookt verbindt al 8 jaar buurtgenoten aan elkaar middels het delen van maaltijden. Buurtgenoten koken voor u en bezorgen het eten tot aan de deur. Bezoek de website of bel voor meer informatie naar telefoonnummer 06-83447197.
 • De Vincentiusvereniging in de Horstacker maakt gratis boodschappentassen en warme maaltijden voor ouderen en minder bedeelden. Voor meer info mail naar: linda@vincentiusnijmegen.nl
 • Afhaal- of bezorgmaaltijden bij Buur in Brakkenstein

 • Afhaalmaaltijden bij het wijkatelier in Lindenholt, telefoonnummer: 024-3770098

Ik heb een vraag over financiën of formulieren, waar kan ik nu terecht?

Stuur je brief via 'Budget de Baas' naar een financieel coach van Bindkracht10. Download daarvoor de Android app 'Budget de Baas' in de Play-Store. Je kunt met de app direct een vraag stellen aan een van onze financiële coaches. Ook kun je een brief fotograferen en opsturen. Je krijgt dan uitleg over wat je kunt/moet doen. En je krijgt tips over je financiën.

Ik spreek niet zo goed Nederlands, wie kan mij nu helpen?

 • Als je vragen hebt, wilt praten of buurthulp nodig hebt bel dan met de Stip-lijn, telefoonnummer: 024-3502000 bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van negen tot vijf (9:00 tot 17:00 uur)
 • Statushouders kunnen terecht bij de Corona helpdesk, telefoonnummer: 085-5808800
 • Kon in contact met anderen via de Welcome app voor nieuwkomers
 • Voor ouderen met een migratieachtergrond is er de ’corona-hulplijn’van het KBO-PCOB en NOOM, telefoonnummer: 030-3400600.