Brede school De Aldenhove

Een Brede school is een netwerk van voorzieningen voor kinderen en het gezin in de buurt, met de school als middelpunt. Een Brede school werkt samen met diverse organisaties. Zo worden er door Gemeente Nijmegen diverse sporten aangeboden, verzorgt de Lindenberg diverse lessen en activiteiten en zorg Bibliotheek Zuid-Gelderland dat alle kinderen boeken kunnen lenen voor thuis en op school. De instellingen die onderdeel zijn van Brede school Aldenhove zijn:

De school wordt bezocht door ongeveer 130 kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar. Het grootste percentage kinderen is afkomstig uit de wijk Aldenhof, iets wat de school een extra functie binnen de wijk geeft. De Aldenhove is een school die openstaat voor alle kinderen die recht hebben op een plaats op een basisschool.We vinden het belangrijk dat de kinderen respect voor elkaar hebben en dat ze elkaar accepteren, ieder met hun eigen achtergrond.
We proberen de kinderen begrip op te laten brengen voor de verschillen in waarden en normen, passend bij ieders cultuur.

Wat
  • Opgroeien en opvoeden
    • Brede scholen
Waar
  • Dukenburg
Wie
Opvoeders
Door
Beroepskrachten
Leeftijd
Kinderen
Naam
Y. Hartkamp
Adres

Aldenhof 6001
6537 DG Nijmegen

Telefoonnr